Mode inden for guldhalskæder

Guldhalskæder med stjernetegn

Smykker er en af de mest populære former for pynt, der bæres af både mænd og kvinder, fra gammel tid og op til i dag. Og når det kommer til pynt, befinder guldhalskæder sig øverst på listen over de foretrukne smykker.

Mænds guldhalskæder er tykkere og tungere. Deres designs kan variere lige fra simpelt til vovet, og ofte kan designs variere fra en flad kæde til veneziakæder eller rebkæder.

Kvinders halskæder, derimod, er tyndere og lettere i deres design og meget mere komplekse. Disse kan også være som kæder, reb eller perler. I nogle tilfælde kan guldhalskæder til kvinder også være udført med kostbare ædelstene, så som diamant eller perler, for at tilføje et mere feminint look.

I dag er mange berømte designere kendte for deres egne versioner af guldhalskæder. Du kan enten vælge at lave dit eget design og få det udført, eller du kan vælge fra disse designeres katalog. Alt efter din smag kan du nemt selv sammensætte din guld halskæde.

Guld halskæde - et godt gavevalg

Guld halskæde med blomster

Da guld er et meget sjældent metal, er det også en god gaveidé. At give guldhalskæder som gave er en glimrende idé, alene på grund af dets værdi. Modtageren vil med garanti synes, at det er noget særligt, så der vil uundgåeligt blive sat høj pris på det.

Sæt kryds ud for en guld halskæde, og du har noget, der vil blive husket hele livet igennem.

Guldhalskæder og karat

Når du går ud for at købe din gave, så husk på, at jo højere karat guldhalskæden har, des højere er dets værdi og des tungere er den. Hvis din halskæde vejer 24 karat, betyder det, at den er af 99,9 % guld uden andre metaller eller legeringer.

Hvis din halskæde er af 22 karat guld betyder det, at den har 91,6 % guld med en legering iblandet.

Andre typer er 18K, 14K og 10K. Af disse typer er 24K den blødeste, mens 10K er det hårdeste. Men mellem 24K og 22K guldsmykker foretrækker guld-entusiaster at gå med 22K, da smykket bliver hårdere på grund af legeringen, der også gør det lidt stærkere.

24 karats guld halskæder er gule på grund af deres rene guldkomponent. Når der tilføjes en legering i guldfabrikationen, hvilket gør guldet mindre rent, tilføjes styrke og farve, så som hvid, blå, rød og gul.

Historien viser, at berømte mennesker, så som dronninger, konger, faraoer og mange andre vigtige personer, brugte guld som pynt og gaver. Denne tradition varer ved i dag, og det er stadigvæk sandt, at mennesker, der har mange guldsmykker (eller selv guldbarrer) er velhavende.

Guld er en god investering, så hvis du har chancen for at købe, så gør det, for dets værdi vil altid være uforandret.